Woda Kinga Pienińska

CENA:
2,50 PLN
Kinga Pienińska to naturalna woda mineralna pochodząca z podziemnych źródeł Pienin - najczystszych polskich gór.
Takie wody są najbardziej wartościowe - zawierają wiele minerałów, są odizolowane geologicznie od zanieczyszczeń, mają zawsze ten sam skład chemiczny. Kinga jest smaczna, biologicznie czysta, niskosodowa.
Ta ostatnia cecha jest bardzo ważna, bo oznacza, że woda zawiera minimalną ilość sodu i chlorków, mających negatywny wpływ na przebieg procesów, zachodzących w ludzkim organizmie.
Jest wodą o średniej mineralizacji, można ją więc bez obaw spożywać codziennie, bez żadnych ograniczeń. W odróżnieniu od większości wód mineralnych Kinga Pienińska nie jest w żaden sposób uzdatniana; butelkowana woda jest czerpana prosto z podziemnych ujęć dlatego nie traci nic ze swego oryginalnego górskiego smaku.
Jest doskonała zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci.
Informacja pochodzi ze strony producenta.
Spirulina

CENA:
7,50 PLN
WAGA:
25 g
Algi Spirulina to wysuszone glony występujące w czystych głębinach morskich. Potocznie nazywana jest zielonym złotem lub wodnym żeńszeniem.
Spirulina jest bogatym źródłem białka- 60,90%. W spirulinie zwraca uwagę wysoka zawartość witaminy A oraz żelaza.
Stosowana do produkcji kosmetyków, suplementów żywieniowych oraz pokarmów dla glonożernych ryb akwariowych.
Jako suplement diety ludzkiej spirulina charakteryzuje się wysoką przyswajalnością na poziomie 85-95%
Źródło: informacja na opakowaniu; wikipedia.pl
Dodatkowe informacje: http://www.spirulina.pl/
Dystrybutor: Bioplanet
Sezam niełuszczony

CENA:
6,25 PLN
WAGA:
250 g
Sezam jest ziarnem, które urzeka swoim głębokim, orzechowym smakiem. Może być wykorzystywany jako panierka, posypka, dodatek do sosów, sałatek, kanapek, ciast...
Prażony znakomicie komponuje się z białym i żółtym serem.
Jest jednym ze składników makrobiotycznej przyprawy gomasio.
Źródło: informacja na produkcie
Dystrybutor: Biofuturo
Gomasio

CENA:
7,50 PLN
WAGA:
150 g
Sezam jest jednym z najbogatszych źródeł wapnia. Gomasio sporządzane jest z prażonego i utartego sezamu oraz soli morskiej.
Gomasio spożywamy z pełnymi ziarnami zbóż i kaszami. Można nim także posypywać warzywa, pieczywo, makarony.
Skład: sezam Bio, sól morska
Źródło: Informacja na produkcie
Dystrybutor: Natu
Wakame

CENA:
21,50 PLN
WAGA:
50 g
Wakame (eisenia bicyclis) to najpopularnieszy z pośród japońskich alg morskich. Zbierany z dna oceanu od stycznia do kwietnia jest następnie myty i suszony na słońcu. Doskonałe źródło sodu, potasu, wapnia, witamin B i C oraz mikroelementów.
Może być używany jako:
- dodatek do sałatek i surówek,
- składnik zupy miso,
- posypka do różnych dań (po uprażeniu),
- dodatek do dań japońskich (na przykład sushi)
Źródło: Informacja na produkcie, książka Potrawy makrobiotyczne Loli Curto
Dystrybutor: Vegamarket
Suribachi

CENA:
79,90 PLN
Suribachi to inaczej moździerz japoński. Jest to gliniana miska z licznymi, pionowymi rowkami. Służy do ucierania przypraw (na przykład gomasio) przy pomocy surigori, czyli drewnianego tłuczka.